Hvem er Skovkærgaard Alpacas?

Vi hedder Anders og Monica Marqvorsen. Vi bor i Nagelsti ved Nykøbing F. på et nedlagt landbrug. Udover at drive vores lille virksomhed med alpakaerne, arbejder Anders på Raaco i Ø. Toreby som værktøjsmager og Monica i Guldborgsund Kommune som systemadministrator. Sammen har vi desuden 2 døtre på hhv. 23 og 18 år, som begge bor hjemme. På matriklen bor desuden 2 langhårede collier, 5 katte og en håndfuld høns.

Praktiske informationer

Da alpakaer er flokdyr og meget sociale går vi med minimum 2 alpakaer – er du alene, men gerne vil have muligheden for at opleve de skønne dyr på en gåtur, kan du kontakte os telefonisk eller via mail. Så finder vi en løsning.

Der kan være max. 4 alpakaførere og 4 ledsagere til en gåtur – 1 fører + 1 ledsager pr. alpaka.

Er I større grupper, kan vi kontaktes pr. telefon eller mail for tilbud.

Alle vores ture foregår på dyrenes præmisser, og vi forbeholder os retten til at bortvise gæster som ikke kan følge reglerne for at være tæt på alpakaerne. Ved bortvisning betales pengene ikke retur.

Aldersgrænsen for at deltage i en gåtur er min. 9 år, da dyrene er sensitive og ikke glade for hurtige og pludselige bevægelser – det skal man være lidt større for at have forståelse for, og gåturen skal være til glæde for alle.

Oplevelsen med vores alpakaer varer ca. 1 time. Vi går ikke langt, men i ujævnt terræn, hvorfor man skal være mobil og have praktisk fodtøj på (ikke åbne sko/sandaler).

Inden vi går, vil der være en lille introduktion til vores dyr, og undervejs fortæller vi om alpakaer generelt, om hverdagen med vores drenge og om deres små finurligheder. Måske opdager I selv nogle af dem undervejs.

Hunde, barnevogne, klapvogne, kørestole, rollatorer mm er ikke egnede til at medbringe på gåturene og er derfor ikke tilladt.
Alpakaer er ligeglade med vejret, så vi aflyser kun i helt særlige tilfælde.

I tilfælde af, at I ikke kan deltage i gåturen alligevel er fristen for aflysning min. 24 timer før.

Prisliste

Alpaca walk

Udebesøg

Foldbesøg - priser gældende indtil 01.04.24

Picnic på alpakafolden - medbring mad/drikkevarer - vi sørger for resten

Ofte stillede spørgsmål

Her finder du en række af vores ofte stillede spørgsmål. Finder du ikke svaret på dine spørgsmål, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.

Hvor gammel skal man være for at gå med en alpaca?

Man skal være minimum 12 år for at gå med sin egen alpaca, og minimum 9 år for at gå med på turene.

Kan jeg få alpacaer ud til mit eget event?

Ja, det kan du godt, men det er ikke alle forespørgsler som vi kan efterleve, derfor skal du ringe til os og lave en speciel aftale. 

Hvor lang tid i forvejen skal man være booket?

Man skal være booket minimum 24 timer forud for sin Alpaca Walk. Der er desuden begrænset antal pladser, så jo tidligere I booker, desto større chance er der for at den ønskede tid er ledig.